Oor Chihuahuas en nuwejaar

Oor Chihuahuas en nuwejaar

December 18th, 2014


Koebaai ou jaar! Jy is omtrent gedaan. Ek en die kat gaan jou ordentlik die pad wys – vanaand op die dak!

Kyk, dit is een van my baie rituele wat ek nie mis nie. Vandat ek hier in die suburbs ingetrek het, vier ek en my aardsvyand (die bure se kat) die jaarwisseling so saam-saam op die dak van hulle motorhuis. Dan sit ons ons verskille eenkant (en glo my, dit is ‘n sware vraggie van onderonsies om opsy te stoot) en hou saam partytjie.

Verlede jaar het ek hom leer blaf. Net ‘n paar goeie slukke whiskey, en toe blaf daai kat.

Soos ‘n wafferse Chihuahua!

Het julle geweet Chihuahua is ‘n regte plek, in Mexico? Daar is ‘n woestyn en ‘n dorp en ‘n klomp mense wat almal Chihuahuas aanhou. Die rede hoekom hulle honde so lyk word verklaar deur die geografie van die streek: droog, warm en net kaktusse wat oral groei. Die gevolg is dat almal leef van tequila*: ontbyt, middagete en aandete. Honde en katte ook. Die res laat ek aan julle verbeelding oor, maar nou weet julle waar kom Chihuahuas vandaan.

Dit is nog betwisbaar of die ras aan die hond- of aan die katfamilie behoort. Na laasjaar se ervarings neig ek na die kat-teorie se kant toe.

Wie weet wat ek vanaand gaan regkry?

My eksperiment duur voort  – tot volgende jaar!

*Tequila is ook ‘n dorp in Mexico. Hopla!